ЦИД » Правна програма » Основни права » Събития

 

Събития

[ 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1998 | 1999 | 1998 ]
Семинар: Местният омбудсман
На 14 и 15 декември 2002 г. в София се проведе семинар на тема Местният омбудсман, организиран от Центъра за изследване на демокрацията, Британския съвет в България и Обществения посредник на Столична община. Гост на семинара беше Питър Макмахън, заместник омбудсман на Лондон, който представи нормативната уредба на различните институции омбудсман (специализирани и местни) във Великобритания и дейността на офиса на местния омбудсман на Лондон. още »
 
Семинар: Възможности за установяване на институции от типа омбудсман на местно ниво в България. Опит и перспективи
Семинарът, проведен на 20 ноември 2002 г. в София, беше организиран от Центъра за изследване на демокрацията съвместно с Фондация "Фридрих Еберт" и Националното сдружение на общините в Република България. В него взеха участие местни обществени посредници, представители на държавни институции, общински съвети и общини от страната, неправителствени организации, експерти, университетски преподаватели, медии. още »
 
Информационни дни за популяризирането на институцията Омбудсман на местно ниво
На 29 октомври 2002 г. в Ловеч, а на 30 октомври в Троян се проведоха семинари от поредицата "Информационни дни за популяризирането на институцията омбудсман на местно ниво" още »
 
Информационен ден за популяризирането на институцията омбудсман на местно ниво
На 16 октомври 2002 г. в Смолян се проведе Информационен ден за популяризирането на институцията омбудсман на местно ниво. организиран съвместно от Центъра за изследване на демокрацията - София и Българска младежка легия "Стефан Стамболов" - Смолян. още »
 
Информационен ден за популяризирането на институцията Омбудсман на местно ниво
На 11 октомври 2002 г. в Пловдив Центърът за изследване на демокрацията съвместно с Българската асоциация за извънсъдебно разрешаване на спорове организира Информационен ден за популяризирането на институцията Омбудсман на местно ниво. още »
 
Информационен ден за популяризиране на институцията омбудсман на местно ниво в Разград
Центърът за изследване на демокрацията и Българското сдружение за честни избори и граждански права (БСЧИГП) - клуб Разград, организираха на 12 септември 2002 г. семинар на тема "Въвеждане на европейски стандарти за защита на човешките права: установяване на институцията Омбудсман в България". В него участваха представители на органите на централната и местната администрация и местното самоуправление, на организации с нестопанска цел, граждани, журналисти, както и местни омбудсмани от Разград и региона. още »
 
Международна конференция: Европейските стандарти и институцията омбудсман в страните от Югоизточна Европа
Конференцията, проведена от 6 до 8 юни 2002 г. в София имаше за цел да даде оценка на успехите на институцията омбудсман в Югоизточна Европа и трудностите при нейното установяване и функциониране, както и да стимулира сътрудничеството между тези институции за обмяна на информация и опит. още »
 
Публична лекция "Правосъдието и човешките права в гражданското общество"
В лекцията си, изнесена на 31 май 2002 г., Баронеса Скотланд подчерта значението на човешките права в процеса на изграждане на гражданското общество и правовата държава не само в отделните страни, но и в света като цяло, като се спря на основните международни актове в тази сфера още »
 
Публична лекция на Лорд Слин за правата на човека в Европа
На 7 май 2002 г. Британското посолство в България и Центъра за изследване на демокрацията организираха публична лекция на Лорд Слин. още »
 
Публично обсъждане: Институцията омбудсман в България
На 9 Април 2002 г. в Народното събрание в София се проведе публично обсъждане на тема "Институцията Омбудсман в България". Дискусията беше организирана съвместно от Съюза на юристите в България, Центъра за изследване на демокрацията, Парламентарния информационен център и Американската асоциация на юристите - Правна инициатива за Централна и Източна Европа (ABA CEELI). още »
 

1 | 2
 
   
pornload.cc