Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
АКТУАЛНО
 
Енергийна сигурност и управление

Управлението на енергийния сектор в България е изправено пред множество проблеми и предизвикателства от технически, правен и институционален характер. Извършените напоследък ревизии в сектор „Енергетика”, свързани с изпълнението на големи инфраструктурни проекти, разкриха сериозни проблеми в държавното управление. още »

Предишни статии »


 
ПРИОРИТЕТИ
  Основни тематични области в дейността на Центъра за изследване на демокрацията през 2015 г.
Дейността на Центъра за изследване на демокрацията през 2015 г. се фокусира върху следните основни тематични области. още »

Предишни приоритети »


 
 
СЪБИТИЯ
 
Кръгла маса: Енергийна сигурност и добро управление в Югоизточна Европа: рискове и предизвикателства по пътя към Европейски енергиен съюз
На 24 февруари 2015 г. Центърът за изследване на демокрацията организира кръгла маса за основните пречки пред бъдещия Европейски енергиен съюз и повдига ключови въпроси за неговата устойчивост. още »

 
Обществено-политически форум на инициативата SELDI: Програма за добро управление на Югоизточна Европа: ролята на гражданското общество и европейските институции
На 24 и 25 февруари 2015 г. анти-корупционната инициативата SELDI, която се координира от Центъра за изследване на демокрацията, ще представи в Брюксел основните резултати от двугодишната си дейност. още »

 
АРТ конкурс: "Включи се! Обществена енергия за разбираема енергетика"
Центърът за изследване на демокрацията стартира арт конкурс под надслов „Включи се! Обществена енергия за разбираема енергетика“. Целта на конкурса е да освети основните дефицити в българската енергетика чрез различни творчески похвати, като по този начин допринесе за по-високата прозрачност и по-доброто управление в този сектор. още »

 
Семинар: Ролята на публичните институции и гражданското общество в борбата с укриването на данъци и измамите
На 18 февруари 2015 г. Центърът за изследване на демокрацията, в сътрудничество с Центъра за изследване и създаване на политики (CRPM), Македония проведе семинар, посветен на ролята на публичните институции и гражданското общество в борбата с укриването на данъци и измамите в Скопие. още »

 
     ИЗСЛЕДВАНЕ
 

Корупционен натиск и участие в корупционни сделки 2014 г.

                       подробности »

 
     CSD В МЕДИИТЕ
 

Грандиозният проект за газопровод не означава много за обикновените българи, които преживяват с месечна заплата от 400 евро или дори по-малко, каза Огнян Шентов, председател на Центъра за изследване на демокрацията. "Има силно недоволство срещу олигарсите, но липсва критична маса за опозиция - те (олигарсите) са грижа на коментаторската класа, а не на хората, които се борят, за да плащат сметките си за ток," каза г-н Шентов.

Българите отидат да гласуват на фона на общо недоволство, Financial Times, 3 октомври 2014 г.

                                  още »

 

 
     ЦИТАТ
 

"Институтът Ethisphere, глобален лидер в разработването и подобряването на стандартите по бизнес етика, призна постиженията на ръководителите и партньорите на CIPE в областта. Ethisphere отбеляза приноса на д-р Огнян Шентов, председател на Центъра за изследване на демокрацията и д-р Исус Естанислао, председател на Филипинския институт на корпоративните директори и Института за солидарност в Азия. Центърът за изследване на демокрацията, дългогодишен партньор на CIPE, е лидер в усилията за борба с корупцията в България. Центърът има съществена роля за намаляване на корупцията, насърчаване на прозрачността и отчетността."

Изпълнителният директор и партньорите на CIPE почетени в класация на Ethisphere по бизнес етика, CIPE, 31 декември 2014 г.

                                  още »

 
   ПРОГРАМИ

Международни
партньорства

Консултантски
услуги

Възможност за
работа

CSD POLICY BRIEFS

     ПУБЛИКАЦИИ