Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
АКТУАЛНО
 
Противодействие на радикализация и терористични заплахи

В последното десетилетие противодействието на радикализацията, водеща до прояви на тероризъм, придобива все по-голяма важност за много Европейски държави. Това е въпрос, чиито драматични измерения станаха особено видими с атаките в Париж от 2015 година. Ситуацията в Сирия и Ирак и появата на т. нар. Ислямска Държава доведоха до нови заплахи за сигурността на континента, особено по отношение на Европейските граждани, присъединяващи се към ИД като чуждестранни бойци. още »

Предишни статии »


 
 
СЪБИТИЯ
 
ON-THE-MOVE – предизвикателства пред свободното движение на младите европейци по време на криза
Правото на свободно движение в рамките на Европейския съюз е път за младите европейци да се реализират адекватно на трудовия пазар в съответствие с образованието си и да постигнат по-високо качество на живот. още »

 
Подпомагане на достъпа и използването на мерките по програмата Младежка гаранция от ромската младеж в България, Унгария и Румъния
Между 2013 и 2016 г. страните-членки на ЕС стартираха изпълнението на програмата „Младежка гаранция“, насочена към младежи, които не работят, не учат и не се обучават. Както в България, така и в Унгария и Румъния, съществена част от младежите в подобна ситуация са от ромски общности. още »

 
Европейският енергиен съюз и руските газови проекти: дилеми и възможности
Русия е един от водещите, макар и спорни, доставчици на енергия за Европа през последните няколко десетилетия, а начинът, по който ще се развият и ще си взаимодействат енергийните стратегии на ЕС и Русия в близкото бъдеще, ще бъде от съществено значение за европейските потребители. Най-подходящият пример за това е природният газ. още »

 
Подобряването на демократичното управление като предпоставка за икономически растеж на Югоизточна Европа: съвременни политики и бъдещи перспективи
Берлинският процес постави началото на нова глава в европейската интеграция на Западните Балкани, необходима поради сериозните дефицити в демократичното управление на страните от Югоизточна Европа. Според изследването Balkans Barometer 2016 на Регионалния съвет за сътрудничество, корупцията остава един от най-наболелите проблеми за хората от Западните Балкани. още »

 
     ИЗСЛЕДВАНЕ
 

Международната конкурентоспособност на България 2017 г.

                       подробности »

 
     CSD В МЕДИИТЕ
 

Мащабът на проблема е отразен в „Кремълския наръчник“ – съвместна публикация на американския Център за стратегически и международни изследвания и европейския институт за публични политики Център за изследване на демокрацията. В ретроспектива, книгата представлява изключително прозорлив поглед към многобройните полемики, последвали президентските избори в САЩ, които се състояха месец след издаването й. „Наръчникът“ е задълбочено изследване на използваните през последното десетилетие от Русия открити и прикрити тактики за разширяване на икономическото и политическото й влияние в пет страни от Централна и Източна Европа.

Тръмп и Путин ще говорят на фона на по-широките руски пакости, Wall Street Journal, 3 юли 2017 г.

 

 
     ЦИТАТ
 

"Центърът за изследване на демокрацията, който има дългогодишен опит в проучването на корупцията в България, e разработил подробен модел за мониторинг на антикорупционните правителствени политики".

Корупцията в Европейския съюз, Служба на ЕП за парламентарни изследвания, септември 2017 г.

                               още »

 
   ПРОГРАМИ

Международни
партньорства

Консултантски
услуги

Възможност за
работа

CSD POLICY BRIEFS

     ПУБЛИКАЦИИ
   
 
pornload.cc