Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
АКТУАЛНО
 
Енергийна сигурност и управление

Управлението на енергийния сектор в България е изправено пред множество проблеми и предизвикателства от технически, правен и институционален характер. Извършените напоследък ревизии в сектор „Енергетика”, свързани с изпълнението на големи инфраструктурни проекти, разкриха сериозни проблеми в държавното управление. още »

Предишни статии »


 
ПРИОРИТЕТИ
  Основни тематични области в дейността на Центъра за изследване на демокрацията през 2014 г.
Дейността на Центъра за изследване на демокрацията през 2014 г. се фокусира върху следните основни тематични области. още »

Предишни приоритети »


 
 
СЪБИТИЯ
 
Кръгла маса: Европа и енергийната сигурност: Наближаващата зима и отвъд нея
На 28 октомври 2014 г. Центърът за изследване на демокрацията организира кръгла маса с участието на д-р Тереза Сабонис-Хелф, преподавател в Националния военен колеж на САЩ във Вашингтон. Тя представи своя анализ на тема „Европа и енергийната сигурност: Наближаващата зима и отвъд нея“, след което последва дискусия с участниците. още »

 
Международна конференция: Рискове пред енергийната сигурност и завладяването на държавата в Европа
На 27 октомври, 2014 Центърът за изследване на демокрацията организира международна конференция относно Рисковете пред енергийната сигурност и завладяването на държавата в Европа, с подкрепата на Департамента за публична дипломация на НАТО и Генерална дирекция “Разширяване” на Европейската комисия (ЕК). още »

 
TeliaSonera бизнес ден 2014: В изследване на сивата икономика по света
На 8 октомври 2014 г. Центърът за изследване на демокрацията представи своя опит при измерването на скритата икономика в България по време на TeliaSonera бизнес ден: В изследване на сивата икономика по света. Домакини на събитието бяха Стокхолмското училище по икономика в Рига, Институтът TeliaSonera към него и Telia Sonera. още »

 
Научна конференция: Противодействие на сивата икономика и недекларираната заетост
На 4 септември 2014 г. Центърът за изследване на демокрацията и Университетът в Шефийлд ще представят резултати от научно-изследователската си работа в областта на скритата икономика в България, Хърватия и Македония. още »

 
     ИЗСЛЕДВАНЕ
 

Корупционен натиск и участие в корупционни сделки 2014 г.

                       подробности »

 
     CSD В МЕДИИТЕ
 

Грандиозният проект за газопровод не означава много за обикновените българи, които преживяват с месечна заплата от 400 евро или дори по-малко, каза Огнян Шентов, председател на Центъра за изследване на демокрацията. "Има силно недоволство срещу олигарсите, но липсва критична маса за опозиция - те (олигарсите) са грижа на коментаторската класа, а не на хората, които се борят, за да плащат сметките си за ток," каза г-н Шентов.

Българите отидат да гласуват на фона на общо недоволство, Financial Times, 3 октомври 2014 г.

                                  още »

 

 
     ЦИТАТ
 

“Украинската криза ни напомни, че енергийната сигурност може да бъде въпрос и на национална сигурност, не само за Украйна, но и за много други съюзници на НАТО. Русия без съмнение ще остане основен доставчик за Европа, но след като се появят и други алтернативи, Русия ще стане по-гъвкава при договарянето на условията и цените.”

Г-н Михаел Рюле, Началник на отдел Енергийна сигурност, Нови предизвикателства пред сигурността, Главна квартира на НАТО, по време на международната конференция: енергийна сигурност и Държавния отчетат рисковете, на 27 октомври 2014 г., София

                                  още »

 
   ПРОГРАМИ

Международни
партньорства

Консултантски
услуги

Възможност за
работа

CSD POLICY BRIEFS

     ПУБЛИКАЦИИ