ЦИД >> Програма Сигурност >> Сигурност >> Събития

 

Събития

Делегация на Мрежата за осведоменост по въпросите на радикализацията посети Центъра за изследване на демокрацията
Ролята на служители на първа линия в противодействието на радикализма все повече се признава като ключова на национално и европейско ниво. Мрежата за осведоменост по въпросите на радикализацията (Radicalisation Awareness Network – RAN) обединява служители на първа линия от цяла Европа, които работят ежедневно с хора, които вече са били радикализирани, или които са уязвими към радикализация. още »
 
Приватизацията на сектор сигурност в държавите в преход
Бързо растящият частен охранителен сектор в Югоизточна Европа получава незначително внимание в международните и национални дебати за управление на сигурността, въпреки нарастващите предизвикателства и възможности, които предоставя за гарантиране на сигурността като обществено благо в новите демокрации. още »
 
Кръгла маса: Противодействие на радикализацията и терористичните заплахи в Европа
На 8 януари 2015 г., със специалното участие на г-н Жил де Керхов, координатор на Европейския съюз за борбата с тероризма, Центърът за изследване на демокрацията проведе кръгла маса за противодействието на радикализацията и терористичните заплахи в Европа. още »
 
Финансиране на международния тероризъм
На 18 юни 2013 г. Центърът за изследване на демокрацията организира кръгла маса на тема „Финансиране на международния тероризъм”. Специален гост и основен говорител на събитието беше д-р Матю Левит, директор на Програмата за контратероризъм и разузнаване към Вашингтонския институт за близкоизточни политики, бивш заместник помощник-секретар по разузнаване и анализи в Министерството на финансите на САЩ. Д-р Огнян Шентов, председател на Управителния съвет на Центъра, откри събитието, което е част от поредица, посветена на финансирането на тероризма. още »
 
Публична дискусия на тема: „Национална и международна сигурност през 21 век.”
В Централния военен клуб, Центърът за изследване на демокрацията, Инициативата за развитие на Югоизточна Европа и Министерството на отбраната организираха на 28 юли 2011 г. публична дискусия на тема: ” Национална и международна сигурност през 21 век”. Специален гост на дискусията беше генерал Джеймс Джоунс, бивш върховен главнокомандващ на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа и бивш съветник по въпросите на националната сигурност в администрацията на Барак Обама. още »
 
Кръгла маса: Стратегия за национална сигурност на Република България
На 30 юни 2010 г. в Центъра за изследване на демокрацията бе проведена кръгла маса по проекта за стратегия за национална сигурност на Република България. още »
 
Семинар: За модерна и ефективна полицейска дейност. Гражданското общество и усилията за увеличаване на сигурността
На 15 април 2009 г. Центърът за изследване на демокрацията организира работен семинар на тема „За модерна и ефективна полицейска дейност. Гражданското общество и усилията за повече сигурност.” Лектори бяха г-н Чавдар Червенков и г-н Тихомир Безлов, главни експерти от Центъра за изследване на демокрацията. още »
 
Семинар: Националните приоритети за сигурността и опциите пред САЩ
На 18 февруари 2009 г. Центърът за изследване на демокрацията организира семинар специални гости на който бяха посланикът на Германия Михаел Гайер, посланик Робърт С. Гелбард, председател на Вашингтон Глобъл Партнърс и г-н Брайън Майкъл Дженкинс. Сред основните разглеждани теми бяха приоритетите в областта на националната сигурност и възможностите пред новата администрация в САЩ, както и евроатлантическото сътрудничество. още »
 
Кръгла маса: взаимоотношенията САЩ-Европа
На 21 декември 2008, в Центъра за изследване на демокрацията се проведе кръгла маса с участието на г-н Робърт Мaкфарлaн. Тема на дискусията бе динамично променящата се международна обстановка след историческите президентски избори в САЩ, и особено последствията за стратегическите връзки между САЩ и страните-членки на Европейския cъюз. още »
 
Кръгла маса: Трансформацията на отбранителните способности и ролята на малките страни в съюзническите операции
На 16 февруари 2007 г. Центърът за изследване на демокрацията съвместно с Посолството на Кралство Дания в София организира кръгла маса на тема: „Трансформацията на отбранителните способности и ролята на малките страни в съюзническите операции”. Основен докладчик на кръглата маса беше генерал Ханс Йеспер Хелсьо – Началник на отбраната на Кралство Дания. още »
 

1 | 2 | 3 | 4 | 5
 
   
pornload.cc