Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Към общ дневен ред на сигурността в Югоизточна Европа - нови подходи и споделени отговорности
 
Центърът за изследване на демокрацията съвместно с Фондация "Фридрих Еберт" организираха международна конференция на тема "Към общ дневен ред на сигурността в Югоизточна Европа: нови подходи и споделени отговорности", която се проведе на 5 и 6 септември 2003 г. в резиденция "Бояна" в София.

В дискусията взеха участие Генералния секретар на НАТО Лорд Джордж Робъртсън, Специалния координатор на Пакта за стабилност в ЮИЕ д-р Ерхард Бусек, висши държавни служители от региона и страните от Западна Европа - включително 8 министри на отбраната и вътрешните работи в ЮИЕ - представители на международни организации и донорски агении, дипломатически мисии, академичната общност и неправителствени организации.

Целта на конференцията беше да допринесе към дебата за предизвикателствата пред сигурността в Югоизточна Европа и ролята на страните в региона, НАТО и Европейския съюз за преодоляването на тези проблеми. Беше обсъдено значението на разширяването на НАТО и ЕС, както и трансатлантическите отношения за регионалната сигурност с акцент върху невоенните заплахи. Дискутирани бяха и заплахите от трансграничната престъпност, трафика, корупцията и нови подходи за ограничаване на новите рискове за сигурността.

Програма и изказвания
Обща информация
Дискусионни тези
Фото галерия
Медиите за конференцията
Обобщен доклад от конференцията (само на английски език)
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ