Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Кръгла маса: Енергийна диверсификация и енергийна сигурност
 
Изказване на г-н Левон Хампарцумян, Изпълнителен директор на УниКредит Булбанк по време на кръгла маса: Енергийна диверсификация и енергийна сигурност, 5 октомври 2009 г.

Ще кажа две думи като банка, която финансира, дава доста кредити на енергетиката. От гледна точка на депозити и обороти, кой знае защо не минават през нас. Всъщност вие знаете защо.

Много важна е прозрачността както на процедурите, така и на отношенията между енергийните дружества, клиенти и т.н. Защото в енергетиката влизат и топлофикации, и други. Като започнем да си разбираме сметките, които получаваме вкъщи, вероятно ще започнем да разбираме и как се образуват цените. И ако отидем на другия край, сигурно ще бъде по-лесно за банките да подкрепят проекти в енергетиката, разбирайки много ясно рисковете, участието на хората, акционерите. Защото да ви кажа честно, ние говорим за държавни и частни акционери, но има достатъчно много частни акционери в енергетиката, които като кредибилност не са приемливи за нас. А иначе собствеността си е тяхна.

И тук въпросът е, че от едната страна, имаме собственост, от другата страна, имаме политики. И от третата страна има някой, който трябва да ги хваща.
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ