Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Пресконференция: Международната конурентоспособност на България 2009
 
На 19 май 2009 г. Центърът за изследване на демокрацията представи резултатите за България от Годишника на световната конкурентоспособност 2009 на IMD (IMD World Competitiveness Yearbook 2009). Предходните три издания на книгата за България през 2006, 2007 и 2008 г. намериха място във формирането на политиката за конкурентоспособност на българското правителство и в конкретни програмни документи. Резултатите на страните в годишника се наблюдават внимателно от международните инвеститори, което прави данните за 2009 г. още по-важни за представените икономики.

През 2009 г. конкурентоспособността на България е оценена в сравнителен план сред 57 водещи световни и регионални икономики според ефективността на правителството, икономиката, бизнеса и инфраструктурата.

По време на събитието бяха представени основните предизвикателства пред конкурентоспособността на страната за 2009 г., както и сравнителните предимства на българската икономика спрямо останалите държави. Бяха дискутирани последствията от финансовата криза и рисковете от политическа нестабилност след изборите през юли 2009 г.Презентация: Международната конкурентоспособност на България 2009. Състояние и перспективи (Adobe PDF, 1.3 MB)
Информация за медиите (MS Word, 1.06 MB)

Пресконференция: Международната конкурентоспособност на България 2008
Пресконференция: Международната конкурентоспособност на България 2007
Пресконференция: Международната конкурентоспособност на България: тенденции и предизвикателства, 2006

Медийно отразяване
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ