Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Световен доклад за отчетността 2008
 
Тази година с помощта на Центъра за изследване на демокрацията, България за първи път е партньор в разпространението на Световния доклад за отчетността 2008. Според доклада много от най-влиятелните световни корпоративни, междуправителствени и неправителствени организации не отговарят на очакванията на хората, чиито съдби засягат. Документът бе публикуван на 10 декември 2008 г. от един от водещите мозъчни центрове в областта на глобалното управление - One World Trust.

Днес, когато сериозни глобални предизвикателства, като кредитния срив, опустошават човешки съдби, бизнес начинания и икономики по целия свят, никоя от 30-те организации в доклада, сред които и банковият инвестиционен гигант Goldman Sachs, не достига 80% при оценяването им по показателите за отчетност на One Wold Trust - равнище на отчетност, което според авторите е изискуемият минимум. Международният олимпийски комитет (МОК) е с най-ниската обща оценка - 32%, непосредствено следван с 33% от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), организацията която подкрепя мирното използване на атомната енергия, а на трето място отзад - напред с 36% се нарежда НАТO (чийто страни-членки осъществяват над 70% от световните отбранителни разходи).

За допълнителна информация относно Световния доклад за отчетността, моля посетете интернет страницата: www.oneworldtrust.org

Световен доклад за отчетността 2008

Информация за медиите (Adobe PDF, 185 KB, на български език)

Медийно отразяване
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ