Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Международна конфeрeнция: Антикорупционни политики и практики в Югоизточна Европа
 
На 9 декември 2008 г. в резиденция Бояна се проведе международна конференция „Антикорупционни политики и практики в Югоизточна Европа”. Конференцията бе посветена на Международния ден за борба срещу корупцията, който от 2003г. насам се отбелязва всяка година на 9 декември по решение на Общото събрание на ООН.

Международният форум се проведе под патронажа на Президента на Република България. Регионалният програмен офис в София на Службата на ООН по наркотици и престъпност (СООННП) бе главен организатор на конференцията. Партньори и съ-организатори бяха Регионалния съвет за сътрудничество, Регионалната инициатива Антикорупция и Центърът за изследване на демокрацията.

Участие в конференцията взеха депутати, представители на изпълнителната и съдебната власт, дипломати, представители на международни организации. Те очертаха регионалната картина на проблемите и възможностите за противодействие на корупцията. Представени бяха национални политики и стратегии, ефективно действащи институционални механизми, добри практики и успешни инициативи за ограничаване и борба срещу корупцията. В рамките на конференцията бяха дискутирани и параметрите на регионалното сътрудничество в борбата с корупцията.

Програма и изказвания

Медийно отразяване
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ