Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Н.Пр. Стийв Уилиамс, посланик на Великобритания в Република България
 
Уважаеми дами и господа! За мен е голямо удоволствие да бъда тук сред вас в хотел „Шератон” и да открия тази кръгла маса, посветена на укрепване на правосъдието и правоприлагането в граничните райони. Бих желал да благодаря на Центъра за изследване на демокрацията за организирането на това мероприятие и да благодаря на всички вас за присъствието.

За британското правителство и за британското посолство тук в София е удоволствие да бъде партньор на Центъра за изследване на демокрацията и да осигури средствата по този проект. Проектът започна през лятото на 2006 г. и има за цел да подобри ефективността на правосъдието и правоприлагането в граничните райони.

Първата фаза на проекта имаше за цел да изучи проблемите по прилагане на правото в съдилищата в граничните райони и да бъдат формулирани правни, организационни и технически препоръки за укрепването на правосъдието и прилагането на правото в граничните райони. Днешната кръгла маса отбелязва края на тази фаза.

Вторият етап след кръглата маса ще представлява изготвяне на план за действие за изпълнение на препоръките.

Знаем, че е имало сериозно участие от страна на широк кръг български институции - Министерството на вътрешните работи, Министерството на правосъдието, Висшия съдебен съвет, Асоциацията на съдиите в България, Върховната касационна прокуратура, съдии, прокурори, политици, митнически служители и много други. Аз приветствам сърдечно това!

Този проект е от особено значение за Европейския съюз като цяло. След присъединяването си България управлява повече от 1100 километра от външната граница на Европейския съюз с три страни, които не са членки на Европейския съюз, а именно Сърбия, Македония и Турция, както и Черно море. За Великобритания този проект е още един пример за отличното двустранно сътрудничество с България, на което се радваме, а сега вече работим и като партньори в рамките на Европейския съюз при поемането на общи предизвикателства.

А сега бих желал да дам думата отново на г-н Огнян Шентов, председател на Центъра за изследване на демокрацията.

Пожелавам на всички приятна и плодотворна работа и ви благодаря много за вниманието.
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ