Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Семинар: Конкурентоспособност на българската икономика
 
На 14 ноември 2007 г. се проведе семинар на тема „Конкурентоспособност на българската икономика”, организиран от Министерство на икономиката и енергетиката. По време на събитието беше представена система за оценка на националната конкурентоспособност и позициите на България в международни класации. Д-р Константин Пашев, старши експерт към Икономическата програма на Центъра за изследване на демокрацията представи позицията на България в годишника за конкурентоспособност на швейцарския институт IMD (International Institute for Management Development). Според изнесените данни най-големите предизвикателства, пред които е изправена България са подобряването на човешкия капитал, бизнес средата и корпоративното управление.
Програма на семинара

Представяне на Системата за оценка на конкурентоспособността на българската икономика – методология и резултати, презентация на Стефан Узунов, директор на дирекция „Обща икономическа политика” в МИЕ (MS Power Point, 1.2 МB)

Конкурентоспособност на българската икономика. Качествен индекс на конкурентоспособността. Национално представително бизнес изследване, презентация на г-н Иво Желев, управител на агенция за бизнес изследвания „Естат” (MS Power Point, 112 KB)

Международната конкурентоспособност на България 2007: изводи за политиката, презентация на д-р Константин Пашев, Главен експерт към Икономическата програма на Центъра за изследване на демокрацията (Power Point, 1.59 MB)

Световен икономически форум. Доклад за глобалната конкурентоспособност 2007-2008, презентация на г-жа Анелия Дамянова, Център за икономическо развитие (MS Power Point, 765 KB)

Конкурентоспособността на българската икономика – макроикономически поглед, презентация на проф. Иван Ангелов, член-кор. на БАН, Икономически институт на БАН (MS Power Point, 5 MB)

Пресконференция: Международната конкурентоспособност на България 2007, 9 май 2007 г.

 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ