Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Разискват правоприлагането в граничните райони
 
Днес в хотел „Шератон" в София Центърът за изследване на демокрацията организира кръгла маса на тема „Укрепване на правосъдието и правоприлагането в граничните райони", съобщи БТА.

На събитието ще бъде представен едноименния доклад „Укрепване на правосъдието и правоприлагането в граничните райони". Той изследва общите проблеми и спецификите в разкриването, разследването и наказването на деяния, свързани с нелегално преминаване на хора или пренасяне на определени вещи през границите на страната, определяни като трансгранични престъпления.

Ще бъдат разгледани вижданията за взимане на необходими мерки - законодателни, организационни и технически - за укрепване на правоприлагането и правосъдието в районите по българо-турската, българо-македонската и южната черноморска граница.

Във форума ще участват министърът на вътрешните работи Румен Петков, заместник-председателят на Върховния касационен съд Румен Ненков, председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев и други представители на правораздавателните и правоприлагащите органи, политици, дипломати и експерти.

Автор: Деница Шуманова
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ