Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по въпросите на превенцията на престъпността
 
На 28 септември 2007 г. в хотел Хилтън в София се проведе открито заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по въпросите на превенцията на престъпността. Създадена по инициатива на Центъра за изследване на демокрацията в рамките на неговите дейности по превенция на престъпността, Комисията е колективен орган за широко обществено представителство по въпросите на превенцията на престъпността, който дава насоки, наблюдава и осигурява координацията в дейността на държавните органи, органите на местното самоуправление, неправителствените организации и другите структури на гражданското общество по въпросите на превенцията на престъпността.

По време на заседанието г-н Тихомир Безлов, старши анализатор към Центъра за изследване на демокрацията, направи изложение, съпоставящо българския опит и международната практика. Г-н Безлов акцентира върху превенционните практики срещу криминални рискове при ученици и партньорството между полицията и общините.Програма на заседанието

"Превенцията: българският опит и международната практика", презентация на г-н Тихомир Безлов, старши анализатор, Център за изследване на демокрацията (Power Point Presentation, 5.1 MB)
"Превенция на престъпността: предизвикателство пред европейската перспектива на България", презентация на комисар Томи Илиев, заместник директор на ГД „Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция” (Power Point Presentation, 13 MB)
Обяснителни бележки към презентацията на комисар Илиев (Word, 66kb)
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ