Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Кръгла маса: Корупцията при обществените поръчки: рискове и политики за реформа
 
На 26 юни 2007 г. Центърът за изследване на демокрацията организира кръгла маса по въпросите на корупцията в обществените поръчки със специален фокус върху енергетиката в България. Д-р Константин Пашев и г-н Асен Дюлгеров, главни експерти към Икономическата програма на Центъра за изследване на демокрацията представиха английското издание на доклада "Корупцията при обществените поръчки: рискове и политики за реформа" пред чуждестранни дипломати и медии. Основните изводи, които авторите на доклада направиха, бяха свързани с изместването на корупцията в България към високите етажи на власта и нуждата от по-добър контрол на всички етапи от предоставянето и реализацията на обществената поръчка. Според представените резултати загубите от корупцията при обществените поръчки в България само за 2006 г. възлиза на 1,2 млрд. лева. Авторите предложиха и няколко конкретни мерки за противодействие на корупцията в тази сфера, вкл. въвеждане на система за мониторинг, оптимизиране на законодателството, увеличаване на контрола по целесъобразности др.

Програма
Презентация на д-р Константин Пашев и г-н Асен Дюлгеров, главни експерти към Икономическата програма на Центъра за изследване на демокрацията (Adobe PDF, 136 KB, на английски език)
Кръгла маса: Корупцията при обществените поръчки: рискове и противодействие. Развитие на публично-частното партньорство, 16 май 2007 г.
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ