Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Проучвателна визита в Германия и Великобритания в рамките на изработването на иновационна стратегия за Югозападния район на България
 
На 21-28 април 2007 г. представители на Центъра за изследване на демокрацията, Фондация „Приложни изследвания и комуникации” и областни управители от Югозападния район на България взеха участие в проучвателна визита в Германия и Великобритания. Целта на визитата беше да се обмени опит и да се обсъдят регионалните иновационни стратегии, включително механизмите за финансиране на икономическото развитие, създаването на изследователски потенциал и осигуряването на подкрепа за сътрудничеството между предприятията и университетите. По време на визитата в Германия Фондация Щайнбайс представи на делегацията своя модел за технологичен трансфер, основен на търсенето на технологични продукти или услуги. Д-р Волфганг Шустер, кмет на Щутгарт, също приветства българската делегация.

В Англия българската делегация имаше възможността да се запознае с представители на Правителствения офис в район Уест Мидлъндс, Адвантидж Уест Мидлъндс (Агенцията за регионално развитие), Университета в Ковънтри, заместник-кмета на Ковънтри Дейв Батън и др. Те представиха използваните от тях механизми за финансиране на иновациите, подкрепа за образованието и създаването на нови предприятия в района, главно чрез посреднически организации. Тяхната политика по отношение на иновациите се основава предимно на стимулиране на съвместната дейност между бизнеса и университетите с цел максимално използване на техния научен потенциал. Също така специално внимание се отделя на създаването на условия за намиране на профисионална реализация на младите хора в региона.

Програма на визитата в Германия (Adobe PDF, 78 KB, на английски език)
Програма на визитата в Англия (Adobe PDF, 14 KB, на английски език)
Проучвателна визита: гръцкия опит в изработването на иновационни стратегии, 28-30 май 2006 г.
Инициатива за регионална иновационна политика за Югозападен район за планирана на България
www.innovation.bg
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ