Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Конференция: „Омбудсманът – власт на морала и авторитета. Независимост и взаимодействие със законодателната, изпълнителната и съдебната власт"
 
На 27 юли в София се проведе конференция на тема: „Омбудсманът – власт на морала и авторитета. Независимост и взаимодействие със законодателната, изпълнителната и съдебната власт”. Конференцията бе организирана от Центъра за изследване на демокрацията съвместно с националния омбудсман на Република България.

Участие в нея взеха Омбудсмана на Република България, Гиньо Ганев, националният омбудсман на Нидерландия проф. д-р Алекс Бренинкмейер и бившият омбудсман по правата на човека на Босна и Херцеговина Франк Ортън, Йерней Ровсек, заместник омбудсман по човешките правата на Република Словения, И. Мемети, Омбудсман на Република Македония, Улко Ван Де Пол, Омбудсман на Амстердам, депутати, висши представители на изпълнителната и съдебната власт и неправителствени организации, които работят в сферата на защита на правата на човека. На участници в конференцията бяха предоставени материали по темата, включително "Омбудсманът и другите правозащитни механизми" и "Омбудсманът и съдебната власт: чуждият опит", подготвени от Центъра за Изследване на демокрацията.

Програма на конференцията

Стенограма от конференцията

Омбудсманът и другите правозащитни механизми (PDF, 196 KB)

Омбудсманът и съдебната власт: чуждият опит (PDF, 137 KB)

Помощни материали за служителите от администрацията на омбудсмана (PDF, 1,42 MB)

 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ