Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Дискусия на тема „ Антикорупционните обществени съвети и местните обществени посредници - антикорупционна мрежа в област Пазарджик”
 
Дискусията, проведена на 30 май 2006 г. в Пазарджик, беше организирана от Фонда за превенция за престъпността - ИГА със съдействието на Центъра за изследване на демокрацията. Участие в нея взеха кметове и общински съветници от 7 общини от Пазарджишка област - Белово, Брацигово, Ракитово, Лесичово, Септември, Батак и Пазарджик, представители на областната и общинските администрации, местни неправителствени организации и медии.

Модератор на дискусията беше областният управител на Пазарджишка област Ангел Чолаков. Председателят на общинския съвет Тодор Попов и кметът на община Пазарджик Иван Евстатиев представиха опита на общината при институционализирането на местния обществен посредник, вкл. процеса на избор и материалното обезпечаване на институцията. Обществените посредници на общините Лесичово, Пазарджик и Батак запознаха участниците в дискусията с работата си.

Александър Русанов от Центъра за изследване на демокрацията обобщи натрупания опит при въвеждането на местни обществени посредници в България преди и след законодателното уреждане на институцията, а Драгомира Паунова говори за националната политика за борба с корупцията и новите моменти в публично-частното партньорство. Председателката на Областният обществен съвет срещу корупцията (ООСК) Неделка Преждарова запозна участниците за дейността на ООСК и конкретните сигнали, внесени в Консултативния съвет за борба с корупцията и организираната престъпност към областния управител.
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ