Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Пресконференция по повод започването на проекта “Укрепване на правосъдието и правоприлагането в граничните райони”
 
На 9 май 2006 г. в Окръжния съд в град Хасково, в присъствието на съдии и прокурори от съдилищата и прокуратурите в Хасково и Свиленград, представители на хасковската Окръжна следствена служба, на полицията, митниците и др., бе обявено началото на проекта “Укрепване на правосъдието и правоприлагането в граничните райони”. Проектът ще се осъществява от Центъра за изследване на демокрацията с финансовата подкрепа на Британското посолство.

Участие в пресконференцията взеха д-р Ким Хауелс, заместник-министър на външните работи на Великобритания, посланикът на Великобритания в България Джеръми Хил, заместник-министърът на правосъдието Димитър Бонгалов, прокурорът във Върховната касационна прокуратура Васил Миков, изпълнителният секретар на Съюза на съдиите Борислав Белазелков и директорът на Правната програма на Центъра д-р Мария Йорданова. Д-р Хауелс подчерта значимостта на проекта с оглед на бъдещото членство на България в ЕС, като изтъкна, че престъпността, особено организираната, отдавна е надхвърлила границите на отделните държави и са необходими съвместните усилия на всички засегнати, за да може да се действа успешно срещу нея.

След пресконференцията се проведе работна среща на екипа на Центъра по проекта и представители на съдебните и прокурорските органи от региона. На срещата бяха обсъдени проблемите на тяхната работа и бъдещото сътрудничество с Центъра във връзка с осъществяването на проекта.

Биография на д-р Ким Хауелс
Д-р Ким Хауелс е назначен за министър на външните работи през май 2005 г. Преди това е бил министър на образованието. Работил е и в Министерството на транспорта, Министерството на културата, медиите и спорта и Министерството на търговията и промишлеността. Той е депутат от избирателния район на Понтиприд (Уелс). Завършил е колежа Хорнси, Колежа по изкуства и технологии на университета Кеймбридж и университета Уоруик.


Програма

Медиите за пресконференцията
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ