Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Цитати от изказванията по време на Осмия годишен обществено-политически форум срещу корупцията
 
“Докладът разглежда публично-частните партньорства като критично важен ресурс на антикорупционната политика. Без активното включване на гражданското общество и бизнеса са невъзможни антикорупционните реформи както в България, така и в Европейския съюз. Отивайки една година напред си задаваме въпроса: дали и до каква степен Европейският съюз има визия и политическа воля да ангажира реално гражданското общество и бизнеса за решаването на тези антикорупционни задачи.”

Д-р Огнян Шентов, председател на УС, Център за изследване на демокрацията

“Както е видно от доклада и от днешната конференция, българското правителство признава този проблем и прави усилие за преодоляването му на всички нива. Фронтът срещу корупцията трябва да включва членове от всички политически партии. Той трябва да включва правителството и неправителствените организации, пресата и частния сектор.”

Г-н Джон Байърли, Посланик на САЩ

“Едва ли някой мисли, че на корупцията можем да се противопоставим единствено със средствата на наказателната репресия. Нещо повече, ако не бъдат взети необходимите превантивни мерки, наказателната отговорност е обречена да бъде форма на неефективно противодействие.”

Г-н Борис Велчев, Главен прокурор на Република България

“Един от много съществените въпроси, който е повдигнат в този доклад, е темата с политическата корупция. Политическата корупция, която съвсем нормално след 15 години демокрация придобива и нови форми, придобива нови начини, по които се злоупотребява. Ако преди години говорехме за това, че основните корупционни процеси са свързани с приватизационния и следприватизационния процес, то днес говорим предимно за политическа корупция и това има отразяване в доклада в сферата, свързана с обществените поръчки.”

Г-жа Екатерина Михайлова, Народен представител, Заместник-председател, Демократи за силна България
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ