Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Mеждународна конференция “България и нейните съседи в нова Европа”
 
Директорът на Правната програма на Центъра д-р Мария Йорданова участва в годишната международна конференция “България и нейните съседи в нова Европа”, организирана от Българския изследователски институт в Австрия – дружество „Приятели на дома Витгенщайн” и Австрийския институт за Източна и Югоизточна Европа. Конференцията се проведе на 10 и 11 ноември 2005 г. във Виена.
Конференцията се провежда всяка година и има мултидисциплинарен характер, като цели да разгледа геополитическите, историческите, политологическите, културологическите, юридическите, международните и др. аспекти на определената тема.

На конференцията бяха представени историята на отношенията на България с нейните съседи и с Австрия, както и перспективите за развитието на тези отношения в близките десетилетия, търсенето на взаимно приемливи решения на етническите и териториалните проблеми, историята и бъдещето на региона в Европа. Участваха представители на австрийски, германски, сръбски, македонски и румънски изследователски институти, които се занимават с проблемите на България и/или региона, както и на Историческия факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски” и Института по балканистика на Българската академия на науките.

Д-р Йорданова говори по темата за корупцията и организираната престъпност в техните национални и регионални аспекти и работата на Центъра за изследване на демокрацията по тези проблеми.

 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ