Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Експерти от Центъра участваха в международната Конференция на Европейската мрежа за борба с корупцията и измамите в здравеопазването
 
На 6-7 октомври 2005 г. в Братислава, Словакия се проведе втората конференция на Европейската мрежа за борба с корупцията и измамите в здравеопазването. Основната функция на тази мрежа е да осигури обмен на добри практики между европейските държави в борбата с измамите и корупцията в здравеопазването и да спомага за прилагането на принципите на Европейската декларация за борба с корупцията и измамите в здравеопазването, приета през октомври 2004 г.

Във форума участваха делегации от почти всички европейски страни, както и представители на Канадската асоциация за борба с измамите в здравеопазването. От България участие взеха Джоана Сталева, д-р Васко Кацаров от дирекция “Европейска интеграция” към Министерството на здравеопазването, Андрей Нончев, заместник директор на социологическа агенция “Витоша Рисърч” и Драгомира Паунова, сътрудник в Правната програма на Центъра за изследване на демокрацията.

На конференцията бяха представени резултатите от дейността на шестте работни групи, създадени на първата конференция на Европейската мрежа за борба с корупцията и измамите в здравеопазването през 2004 г., чиято цел беше да подготвят бъдещото функциониране на мрежата. Бяха приети и основните документи, които уреждат структурата и дейността на мрежата, включително и устройствения й акт.

Програма (PDF, 25Kb, на английски език)

Устройствен акт на Европейската мрежа за борба с корупцията и измамите в здравеопазването (PDF, 36Kb, на английски език)

 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ