Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Споразумение за партньорство между Омбудсмана на Република България и Центъра за изследване на демокрацията
 
На 5 август 2005 г. в Центъра за изследване на демокрацията беше подписано споразумение за партньорство между Омбудсмана на Република България и Центъра. Документът бе подписан от омбудсмана на Република България Гиньо Ганев и председателя на УС на Центъра за изследване на демокрацията д-р Огнян Шентов.

Споразумението е признание за дългогодишната работа и натрупания опит на Центъра за изследване на демокрацията в установяването на институцията омбудсман в България и е отговор на необходимостта от разширяване на взаимодействието между омбудсмана и гражданското общество за развитие на институцията като аворитетен и ефективен механизъм за защита на правата на човека и за подобряване на работата на администрацията.

Документът очертава параметрите на бъдещото взаимодействие на двете институции за по-нататъшното утвърждаване на институцията омбудсман в страната.

Беше представена и най-новата, осма по ред, публикация на Центъра за изследване на демокрацията по въпросите на институцията омбудсман – «Институцията омбудсман в България».

Институцията омбудсман в България
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ