Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Четвърти Форум “Икономика на знанието” на Световната банка: Бизнес среда и знание за растеж на частния сектор
 
Представител на Икономическата програма на Центъра за изследване на демокрацията взе участие в четвъртия годишен форум “Икономика на знанието”, който беше организиран от Световната банка и турското правителство в Истанбул на 22-24 март 2005 г.

Основната тема на форума беше "Бизнес среда и знание за растежа на частния сектор". Програмата обхвана три основни области за дискусия: (a) бизнес среда, (б) иновации и (в) развитие на образованието и уменията. Счита се, че тези области са от ключово значение за развитието на Икономиката на знанието и за растежа на частния сектор. Реформирането на бизнес средата чрез намаляване на регулациите, които затрудняват бизнес дейностите и повишават техните разходи, е важно условие за привличането и развиването на знание от фирмите.

По време на форума Центърът за изследване на демокрацията представи своя опит в подобряването на бизнес средата на местно ниво в България чрез създаване на Икономическия съвет на София. Делегацията на всяка държава включваше представители на различни министерства, университети, мозъчни тръстове и представители на частния сектор. Българската делегация се оглавяваше от г-н Станимир Бързашки, изпълнителен директор на Агенцията за насърчаване на МСП и включваше г-н Ели Анави, директор на дирекция “Политика по отношение на предприятията” към Министерство на икономиката, г-н Руслан Стефанов, Център за изследване на демокрацията и г-н Стефан Павлов от фирма Спесима ООД.

Кръгла маса: Иновативни подходи за насърчаване на местното развитие и самоуправление на регионите в Европа, 30 юни и 1 юли 2005 г.
Лекция на Кенет Спаркс, 30 септември 2004 г.
Демократично управление в България: публично-частното партньорство за насърчаване на икономическите реформи, 19 април 2004 г.
Подготвително събрание за учредяване на Икономически съвет на София, 28 януари 2004 г.
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ