Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
IV-ти Глобален форум за борба с корупцията
 
От 7 до 10.06.2005 г. в столицата на Федеративна Република Бразилия, град Бразилия се проведе IV-ят Глобален форум за борбата с корупцията. Форумът се организира от Службата по наркотици и престъпност (UNODC) към ООН, в сътрудничество с бразилското правителство. Той бе официално открит от Президента на Федеративна Република Бразилия Луиш Инасио Лула да Силва, Изпълнителния директор на UNODC и Зам.-генерален секретар на ООН Антонио Мария Коща и Министъра по контрол и прозрачност на Бразилия Валдир Пиреш.


Четвъртото издание на този форум привлече представители на правителства, гражданското общество, международни и неправителствени организации, академични институции и експерти от повече от сто държави с цел да бъде обменен международен опит и да се дискутират практически и ефективни мерки за борба с корупцията. Някои от основните теми, които бяха дискутирани са: пране на пари, обществени поръчки, конфликт на интереси и политическо финансиране. По време на отделните сесии бяха дискутирани казуси и добри практики в тези области.

Програмата на Форума включи осем семинара и шест панела обединени около темата "От думи към дела". Основната цел на събитието бе да даде гласност на политики и проекти, които имат за цел да разпространяват успешни практики за предотвратяване на корупцията, борбата с нея, както и за постигане на прозрачно управление. Александър Стоянов, Директор по научната дейност към Центъра за изследване на демокрацията направи презентация на тема “Мониторинг и измерване на нивата на корупция в България и Югоизточна Европа” в рамките на семинар на тема Измерване на корупцията. Основния фокус на представянето беше върху методите за измерване на корупцията и тяхната роля в изработването, прилагането и мониторинга на антикорупционни програми в България и ЮИЕ.


Презентация на Александър Стоянов, “Мониторинг и измерване на нивата на корупция в България и Югоизточна Еропа” (само на английски език) (MS PowerPoint, 650 Kb)
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ