Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Регионален тематичен семинар по приложението на конвенциите за борба с корупцията на Съвета на Европа и ООН в Дуреш, Албания
 
Съветът на Европа, Инициативата за антикорупция на Пакта за стабилност (SPAI) и албанското правителство организираха регионален тематичен семинар относно приложението на конвенциите за борба с корупцията на Съвета на Европа и Организацията на Обединените нации (ООН).

Семинарът се проведе в Дюреш, Албания от 10 до 11.06.2005 г. Той е част от Проекта IMPACT на Програмата срещу корупцията и организираната престъпност (PACO) в югоизточна Европа, който подпомага страните в този регион при разработката на антикорупционни стратегии.

Събитието привлече ключови експерти участващи в разработката на антикорупционни мерки от Албания, Босна и Херцеговина, Хърватия, Сърбия и Монтенегро, Косово, Молдова, Македония и Румъния. Целта на семинара бе да предложи насоки и инструменти за транспониране на международни договори за ограничаване и борба с корупцията в местното законодателство.

По време на встъпителната сесия на 10.06.2005 г., приветствени слова към участниците в събитието бяха отправени от албанския координиращ министър Марко Бело и Изпълнителния секретар на Инициативата за антикорупция на Пакта за стабилност Веселин Сукович.

Конвенция срещу корупцията на ООН
Обща информация и програма на събитието (само на английски) (PDF, 128 Kb)
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ