Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Transparency International обяви шестия си годишен конкурс за антикорупционни награди
 
През месец март 2005 Transparency International (TI) обяви шестия си годишен конкурс за антикорупционни награди (Integrity Awards 2005 Competition). Крайният срок за подаване на номинации за конкурса е 1.07.2005 г.

Наградите са създадени, за да дадат признание на куража и решителността на хора и организации, които се борят с корупцията по света. Победителите в този конкурс са източник на вдъхновение за антикорупционното движение, защото техните действия носят универсално послание: корупцията може да бъде преодоляна.

Създадени през 2000 г, наградите отдават почит на храбростта на индивиди и организации по целия свят, чиито усилия допринасят значително към борбата с корупцията. Целта на конкурса е да даде по-голямо признание на усилията на журналисти, граждански активисти и служители в правителствени и бизнес организации, които разследват и разкриват случаи на корупция, често излагайки се на голям персонален риск.

Резултатите от конкурса през 2005 ще бъдат обявени през месец октомври. Церемонията за връчване на наградите ще се състои през месец ноември 2005 г.

Общи насоки за подаване на номинации
Повече информация за Конкурса
Победителите в конкурса (200-2004)
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ