Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Дискусия: Българо-либийският диалог в контекста на нормализирането на отношенията между Либия и Европейския съюз
 
На 25 февруари, 2005 г. в Центъра за изследване на демокрацията се проведе дискусия, на която беше обсъден експертния анализ Развитието на отношенията между Европейския съюз и Либия и тяхното влияние върху българо-либийския диалог, изготвен от Центъра за изследване на демокрацията в рамките на Комуникационната стратегия за присъединяване на Република България към ЕС.

Участниците в дискусията, сред които настоящи и бивши служители от Министерството на външните работи на България, експерти от неправителствени организации и политически коментатори от няколко медии, представиха различни гледни точки за отношенията между България и Либия и Либия и ЕС и външната политика на всяка от страните след падането на ембаргото за Либия и в контекста на предстоящото подписване на Договора за присъединяване на България към ЕС. Участниците очертаха специфичните аспекти на тези отношения, които трябва да бъдат взети под внимание при формулирането на политиката на България към Либия след фактическото й присъединяване към общността и споделиха предложения за български инициативи и позиции, които в максимална степен да отразяват интересите на българските медици и на страната.


Експертен доклад: Развитието на отношенията между Европейския съюз и Либия и тяхното влияние върху българо-либийския диалог
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ