Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Противодействие на организираната престъпност през 21-ви век
 
На 2 март 2005 г. в резиденция "Бояна" се проведе дискусия за новите стратегии за борба с организираната престъпност. По време на дискусията, организирана съвместно от Центъра за изследване на демокрацията, Министерството на вътрешните работи и Посолството на Великобритания в България, беше представен британският опит по въпросите на координацията на борбата с организираната престъпност и стратегията на новосъздадената Агенция за борба срещу тежката организирана престъпност (SOCA).

Изказвания направиха г-жа Каролин Флинт, Заместник-министър на вътрешните работи по въпросите на координацията на борбата с наркотиците и организираната престъпност и г-н Уилям Хюз, Генерален директор на Агенцията за борба срещу тежката организирана престъпност (SOCA), Великобритания, г-н Бойко Коцев, Заместник-министър на вътрешните работи и ген. Бойко Борисов, Главен секретар на Министерството на вътрешните работи на България. Сред гостите бяха проф. Георги Петканов, Министър на вътрешните работи, г-н Джеръми Хил, Посланик на Великобритания в България, депутати, държавни експерти, магистрати, дипломати, преподаватели и обучаеми от Академията на МВР, Генералния щаб на Българската армия и медии.

Програма и изказвания
Резюме на дискусията
Медиите за дискусията
Стратегия на Министерството на вътрешните работи на Великобритания, която предвижда създаването на Агенцията за борба срещу тежката организирана престъпност (SOCA) (MS Word, 546 kb)
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ