Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Публичност, прозрачност и корупция в действията на публичната администрация
 
На 14 ноември 2001 г. в Центъра за изследване на демокрацията се проведе кръгла маса на тема "Публичност, прозрачност и корупция в действията на публичната администрация", организирана от Института по публична администрация и Европейска интеграция (ИПАЕИ) със съдействието на Коалиция 2000.

Институтът си поставя за цел да подпомага диалога между държавната администрация и гражданските сдружения с цел изграждането на прозрачни и открити процедури на управление, които да повишат доверието на гражданите в тяхната администрация. Предлаганата кръгла маса е една от стъпките в тази посока. Представители на Коалиция 2000 участваxa със своите проучвания и анализи по следните теми:


1. "Системата за мониторинг на корупцията: причини, източници, динамика на корупцията във взаимоотношенията между държавната администрация и гражданите" с говорител Александър Стоянов, зам. директор по научната дейност на Центъра за изследване на демокрацията;
2. "Международното сътрудничество в борбата срещу корупцията" с говорител Бойко Тодоров, директор на Информационния център на Съвета на Европа;
3. "Зоните на повишен корупционен риск в системата на местното самоуправление и гражданските антикорупционни инициативи на местно ниво (Граждански наблюдател, местен омбудсман, Обществени съвети срещу корупцията и др.)" с говорител д-р Живка Дамянова, координатор на Коалиция 2000.
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ