Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Представители на Центъра участваха в изготвянето на първия Доклад за президента България 2010
 
На 23 януари 2005 г. на кръгла маса беше представен Доклада за президента България 2010, в който се прави преглед на икономическите предизвикателства, пред които ще се изправи България след присъединяването на страната към ЕС през 2007 г. Представители на Центъра участваха в анализа, свързан с темите за неформалната икономика и конкурентността.

В доклада се посочва, че страната трябва да концентрира усилията си върху структурните промени, за да подобри конкурентоспособността на предприятията и същевременно да запази валутния борд и балансираната бюджетна политика до приемането на еврото като официална валута. До 2010 г. правителството трябва да насочи вниманието си предимно към подобряване на бизнес средата и възприемането на по-ефективни политики в областите иновации и информационни и комуникационни технологии.

През януари 2004 г. президентът поръча изготвянето на доклада като посочи необходимостта от разширяване на кръгозора на икономическата политика и след приемането на България в ЕС. Президентът призова експерти от различни академични, изследователски и граждански организации да обединят усилията си за идентифицирането на основните икономически предизвикателства, пред които България може да се изправи през следващите пет години.

Резюме на доклада (PDF, 58 KB)
Пълен текст на доклада (PDF, 1.5 MB)
Иновациите и информационното общество в България, презентация на Руслан Стефанов, Център за изследване на демокрацията (Power Point, 270 KB)
Отзвук в медиите
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ