Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Укрепването на Глобалната мрежа за обучение и развитие в Европа и Централна Азия: Предизвикателства и възможности
 
На 16-18 февруари 2005 г. Центърът за изследване на демокрацията, който е домакин на българския Център за дистанционно обучение, организира втората ежегодна среща на центровете от Глобалната мрежа за обучение и развитие в Европа и Централна Азия.

Срещата беше открита от г-н Оскар де Брун Копс, постоянен представител на Световна банка в България. Той отбеляза приноса на Глобалната мрежа за обучение и развитие за обмена на знание и увеличаване на положителния ефект върху развитието на региона. По време на тридневната среща участниците - представители на ръководния състав на центровете, на Световна банка, партньорски и донорски организации, дефинираха своите общи интереси и възможностите за бъдещо сътрудничество.

Глобалната мрежа за обучение и развитие включва над 70 дистанционни центъра за обучение и развитие, подпомагани от Световната банка. След последната среща на центровете в Киев, Украйна през септември 2003 г., мрежата се разшири до четиринадесет центъра. Допълнително национални мрежи се развиват в Босна, Русия и Украйна. Разширяването изправи мрежата пред редица предизвикателства и възможности, които Глобалната мрежа за обучение и развитие възнамерява да изследва в процеса на формиране на обща стратегия за своето бъдещо развитие в Европа и Централна Азия.

Програма на срещата (на английски език)
Фото галерия


Официално откриване на Центъра за дистанционно обучение
Видеоконференция на Глобалната мрежа за обучение и развитие: Предизвикателствата на бюджетната реформа в България и Франция
Видеоконференция на Глобалната мрежа за обучение и развитие: Регулиране на навлизането на фирмите на пазара
Серия от видеоконференции на Глобалната мрежа за обучение и развитие (GDLN): Управление и антикорупция – сесия 5
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ