Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
ФРМС обяви резултатите от конкурс за прозрачност в местното самоуправление
 
На 15.12.2004 г. в град Плевен, Фондацията за реформа в местното самоуправление (ФРМС) връчи наградите за прозрачност в местното самоуправление. Първо място в категорията "Най-добра практика за прозрачност в рискова област" спечели Община Разград за практиката "Ефективен контрол върху изпълнението на договорените условия в реализираните сделки по Закона за общинската собственост". Победител в категорията "Най-прозрачно работеща община" стана Община Плевен.

В категорията "Най-добра практика за прозрачност в рискова област" бяха получени 30 иновационни практики, приложени в различни области от дейността на общината. Бяха номинирани общините Вълчи дол, Монтана, Разград, Силистра, Смядово и Струмяни като първо място в категорията спечели Община Разград за практиката "Ефективен контрол върху изпълнението на договорените условия в реализираните сделки по Закона за общинската собственост".

В категорията "Най-прозрачно работеща община" в надпреварата участваха 18 общини, които са формирали общински екипи, включващи както общинската администрация и общинския съвет, така и граждани, бизнес и медии, реализирали са впечатляващ брой нови практики през тази година и са разработили и приели програми и планове за действие в областта на прозрачността. В тази категория бяха номинирани общините Берковица, Добрич, Мездра, Плевен, Разград, Стара Загора и Струмяни. Победител в категорията "Най-прозрачно работеща община" стана Община Плевен.

Повече за конкурса
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ