Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Церемония за връчване на дипломите на “Университет за гражданска култура”
 
На 20.12.2004 г. се проведе Церемония за връчване на дипломите на “Университет за гражданска култура” и на наградите за гражданска активност по проект “Университет за гражданска култура” на "Фондация “Град и култура” . Проектът се осъществява в рамките на програма “Гражданското общество срещу корупцията” на Коалиция 2000 и с финансовата подкрепа на Американската агенция за международно развитие.

По време на церемонията бяха връчени дипломи на преподавателите и училищата, взели най-дейно участие в осъществяването на проекта. Връчените награди бяха в 2 категории: колективна и индивидуална награда. На церемонията бе представен и сборникът с есета от пролетния конкурс за есе, наречен "Младите - автори на обществената промяна", съдържащ 11 отличени есета. В конкурса, тази година са взели участие рекорден брой ученици - 144 от 12 варненски училища.

В категорията “Колективна награда” бяха номинирани пет училища и гимназия: Морска гимназия “Св. Николай Чудотворец”, Пета езикова гимназия “Йоан Екзарх”, СОУ “Гео Милев”, ПГ по машиностроене и автотранспорт, ПГ по текстил и моден дизайн. Колективната награда беше спечелена от Осмо СОУ “Ал. Пушкин”. В категорията “Индивидуална награда” номинациите бяха за преподавателите: Таня Крумова /Морска гимназия/, Ивелина Бояджиева /Осмо СОУ “Ал. Пушкин”/, Роза Стойнева /ПГ по текстил и моден дизайн/, Янка Богомилова и Соня Митева /Пета ЕГ/. Индивидуалната награда спечели Ивелина Бучкова /СОУ “Кл. Охридски/.

На заключителната церемония по проекта присъстваха и участници в Конкурса за есе по проекта на тема: “Младите – автори на обществената промяна”, проведен през месец март 2004 г., които получиха по 2 екземпляра от сборника. Към наградните дипломи победителите в категориите получиха и комплект “Книги за Варна”.

Други основни дейности по проекта включиха провеждането на летни стажове за ученици от средния курс и студенти и Дни на открити врати във варненските институции на властта. Те целяха да изградят прагматични нагласи и умения за гражданско поведение, сътрудничество и взаимодействие между институциите на властта, училищата и младите хора в града.

През януари 2005 г. ще бъдат изнесени резултатите и от социологическо изследване проведено по проекта през есента на 2004 г. по проблемите на младите в обществения живот, направено в 8 училища с 250 ученици.

Резултати от социологическо проучване “Младите за институциите на властта във община Варна” (MS Word, 2.14 Mb) - декември 2004 г. 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ