Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Пресконференция за представяне на резултатите от изследване на тема: “Типология на корупционните практики във висшите училища в България и стратегия за противодействие”
 
На 18.11.2004 г. в Центъра за изследване на демокрацията се състоя пресконференция за представяне на резултатите от изследване на тема: “Типология на корупционните практики във висшите училища в България и стратегия за противодействие”. Изследването е проведено от Асоциацията за социални изследвания, София по проект осъществяван в рамките на Програма “Гражданското общество срещу корупцията” на Коалиция 2000.

Бяха представени резултати от представително за всички висши учебни заведения в страната на ниво факултет (без военните училища) емпирично социологическо изследване, обхващащо 1313 студенти и 283 преподаватели.

Целта на изследването не е да оправдае или нарочи като корумпирани академичните среди, а да се види дали съществува проблем “корупция” в тези среди, и ако да - да се потърсят институционалните му предпоставки и оттам – институционалните възможности за решението му. През месец декември 2004 г. предстои публикуване и на пълния доклад от изследването.

Съобщение за медиите
Презентация на основните резултати и изводи от изследването (MS Powerpoint, 245 Kb)
Заключителен оклад “Корупцията във висшето образование – форми и институционални предпоставки” (MS Word, 835 Kb)
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ