Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Кенет Р. Спаркс
 
Г-н Спаркс е изпълнителен вицепрезидент на Федералния градски съвет на Вашингтон – сдружение на 200 влиятелни бизнес, професионални и граждански лидери. Съветът осъществява множество дейности, насочени към развитие на столицата Вашингтон. Министри и други федерални служители участват в Съвета в качеството си на длъжностни лица.

Съветът е допринесъл за успеха на многомилионни проекти като METRO, Union Station, Конгресния център на Вашингтон и Световния търговски център Роналд Рейгън. Той участва активно и в образователната реформа, реформата на публичните финанси, в сферите на жилищното строителство и правосъдието.

По време на своя 28-годишен стаж във Федералния градски съвет, г-н Спаркс е заемал множество позиции. От 1988 до 1991 г. той ръководи Президентската комисия, наблюдаваща изграждането на нов Американски международен културен и търговски център във Вашингтон (сега Световен търговски център Рейгън) на стойност $ 700 млн. Той председателства работната група към проекта METRO, която разработва план за финансиране на развитието на ж.п. и автобусната система в столицата. В момента г-н Спаркс е член на Консултативния съвет на Центъра по общинско управление към Университета Джордж Вашингтон и на Борда на директорите на Болничния център във Вашингтон, на Наградите Хелън Хейс и на Фондация Промяна. Г-н Спаркс е секретар на Икономическия клуб на Вашингтон от неговото създаване през 1986 г, от Федералния градски съвет. Между 1970 и 1981 г. г-н Спаркс преподава като гостуващ професор във водещи университети във Вирджиния.

Преди да се присъедини към Федералния градски съвет, г-н Спаркс е преминал през множество позиции към Информационната агенция на САЩ, вкл. директор по изследователската дейност на Гласът на Америка. През 1968 и 1969 г. г-н Спаркс ръководи връзките с обществеността към Office of Economic Opportunity.

В периода 1957 до 1960 г. г-н Спарк служи във Флота на САЩ като военноморски авиатор и офицер за връзки с обществеността.

Г-н Спаркс притежава следните научни степени: бакалавърска (1956 г., Университетът на Сиракуза; магистърска (1961 г., Университетът на Сиракуза; докторска по комуникации (1964 г., Университетът на Сиракуза); докторска по право (1967 г., Университетът Джордж Вашингтон).

Г-н Спаркс е член на: Адвокатската колегия на Окръг Колумбия, Адвокатската асоциация по федерални комуникации, Американското общество за публична администрация, Асоциацията на пилотите и притежателите на самолети, Приятелите на Националната зоологическа градина, Съветът за съдебна компетентност и наградите Хелън Хейс. Той е Вашингтонец на годината през 1987 г. и е награждаван по различни поводи за неговия обществен принос.
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ