Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Международна конференция: Неформалната икономика в страните-кандидатки за членство в ЕС: дълбочина, обхват и тенденции в контрабандата и корупциятая, 29 ноември 2002 г.
 

На 29 и 30 ноември 2002 г. Центърът за изследване на демокрацията, със съдействието на Европейската комисия, организира международна конференция на тема "Неформалната икономика в страните-кандидатки за членство в ЕС: дълбочина, обхват и тенденции в контрабандата и корупцията".

Конференцията е вторият форум, организиран от Центъра за изследване на демокрацията, на който се обсъжда неформалната икономика в страните от Централна и Източна Европа в контекста на присъединяването им към Европейския съюз. Основните цели на конференцията бяха:


да се състави вярна картина на размера и обхвата на неформалната икономика в страните-кандидатки за членство в ЕС; да се изследват характеристиките на неформалната икономика чрез наличните методи за оценка и да се дадат препоръки за прилагането на специфични подходи в изучаването й; да се обсъди значението на неформалната икономика в Европа и възможните й въздействия върху процеса на разширяване на ЕС. Водещи експерти в тази област - изследователи, представители на правителствени агенции и на неправителствени организации - както от страните-членки и кандидатки за членство в ЕС, така и от други страни от Югоизточна Европа, представиха и обсъдиха нови изследвания в областта на неформалната икономика.


Програма и изказвания от конференцията
Mедиите за конференцията
Други форуми и публикации на Центъра за изследване на демокрацията
Към главната страница на конференцията
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ