Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Д-р Огнян Шентов, Председател на УС на Центъра за изследване на демокрацията, получи почетен медал на МВР
 
На тържествена церемония на 8 юли 2004 г. министър Георги Петканов връчи почетен медал на МВР на 12 бъгарски общественици по повод 125-годишнината от създаването на министерството.

“Работейки в нова, сложна вътрешна и външна обстановка, ние, приемниците на достойни блюстители на реда, повече от всякога се нуждаем от гражданската ви непримиримост и бдителност, разчитаме на точната ви преценка за онова, което вършим и още повече за онова, с което не успяваме да се справим. За нас е изключително важно да ви запазим за партньори и коректив на нашата работа.” – обърна се министърът към номинираните за отличието общественици. “Ако днес МВР е институция, която бавно, мъчно, не без жертви и не без болка, печели най-тежките битки – тези за авторитета и своята стабилност, то това в голяма степен се дължи и на вас.”

След като благодари за “напътствията, критиките, оценките и безграничната подкрепа”, проф. Петканов предостави думата на зам.министър Румен Стоилов, който прочете заповедта за награждаването им “за оказано съдействие и съществен принос в подпомагането на дейността на МВР”.

С почетния медал на МВР бяха отличени: проф. Желю Желев, Никола Филчев, Ангел Александров, Владимир Дончев, Касим Дал, Наско Рафайлов, Татяна Дончева, Йордан Бакалов, бригаден генерал доц. Стоян Тонев, Христо Друмев, Христо Манчев, доктор Любомир Спасов, доктор Спас Спасков, Поля Станчева, Анна Заркова, Радосвет Радев, д-р Огнян Шентов, проф. Марко Семов, доц.д-р Стоян Денчев, Валентин Златев, Петър Цонев, Кирко Кирков.

“Ние трябва да се стремим да оказваме пълно съдействие на нашето министерство на вътрешните работи и нашата полиция, защото в противен случай, ако няма подкрепата на обществото, а и особено на медиите, мисля, че тази борба няма да завърши скоро с успех” – призова Христо Друмев, който благодари на министър Петканов от името на наградените.

Източник: МВР, Дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността"
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ