Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Официална церемония за връчване на наградите на победителите в средношколски конкурс за есе “Младите – автори на обществената промяна”
 
В навечерието на Деня на българската конституция и юриста за трета поредна година Фондация “Град и култура” е основен организатор на средношколския конкурс за есе “Младите – автори на обществената промяна”. Официалната церемония по връчването на наградите се състоя на 15 април 2004.

Настоящото издание на конкурса постави рекорд. В него участват 144 средношколци от 12 училища.

На 27 март 2004 г. участниците в конкурса в продължение на три часа писаха по тема, която членовете на комисията сътворихa непосредствено преди началото:"Когато тръгнеш да изкачваш стълбата на успеха, не бъди несправедлив с другите, защото можеш да ги срещнеш на връщане”.

Конкурсът “Младите – автори на обществената промяна” е част от проекта на фондация “Град и култура “Университет за гражданска култура”, чието финансиране е от общественото сдружение Коалиция 2000”. Дейностите по проекта включват и Дни на открити врати за средношколци във Варненския окръжен съд, Варненския районен съд, Община Варна, РДВР – Варна и Регионална митническа дирекция – Варна; Летен стаж в институциите на властта, Средношколски клуб “Философия”, издаване на бюлетин “Гражданска култура”. Освен това в края на годината ще бъдат връчени колективна и индивидуална награда за гражданска активност.

 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ