Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Международен семинар: Влиянието на (бъдещото) присъединяване към Европейския съюз върху националните правни системи
 
Участие в семинара взеха млади държавни служители, които работят в областта на евроинтеграцията, студенти от Софийския университет “Св. Климент Охридски” и Нов български университет, представители на неправителствени организации и съдебната власт.

Семинарът беше открит от министъра на правосъдието Севдалин Божиков, който поздрави участниците и представи целите на семинара.
Сред основните теми на дискусията бяха различни аспекти на приложението на европейското право, съотношението и влиянието му върху националните правни системи на държавите –членки и страните-кандидатки, уредбата на човешките права според европейското право, конституционните изменения, които следва да бъдат приети от страните –кандидатки в контекста на присъединяването им към ЕС, изготвянето на проект за Конституция на ЕС и др.

Лектори на семинара бяха проф. д-р Алфред Келерман и д-р Стивън Блокмънс от Институт “Тобиас Асер”, д-р Анели Олби от Университета Кент в Кентърбъри, проф. д-р Евгени Танчев, член на Конституционния съд, доц. Георги Близнашки и д-р Пламен Киров от ЮФ на СУ “Св. Климент Охридски”.

Програма на семинара
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ