Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Среща с местния обществен посредник за община Баните
 
Инициативата за създаването на институцията обществен посредник в община Баните стартира и бе осъществена в рамките на проект на Българска младежка легия “Стефан Стамболов” - Смолян, с подкрепата на Коалиция 2000 и на Инициатива “Отворено управление” на Американската агенция за международно развитие.

В срещата участваха представители на общинския съвет и общинската администрация на община Баните, депутати, участвали в изготвянето на законодателните промени, позволили създаването на подобни институции, представители на екипа на бившия обществен посредник на Столична община, на неправителствени организации и медии.

Бяха обсъдени предизвикателствата пред новоизбрания обществен посредник, проблемите, които ще съпътстват работата му и възможните практически решения за тяхното отстраняване, както и натрупаният до този момент опит и добри практики на подобни пилотни институции в страната, които могат да допринесат за успешното въвеждане и ефективната работа на институцията обществен посредник в община Баните.

Решение на Общинския съвет на община Баните за избор на обществен посредник
Информационна мрежа Омбудсман

Резултати от предишни срещи и дискусии на местните обществени посредници:
Втора кръгла маса на местните обществени посредници: "Институцията местен обществен посредник: механизъм за закрила правата на човека и противодействие на корупцията" - 12 март 2004 г.
Семинар: Местният омбудсман - 14 - 25 декември 2002 г.
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ