Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Кръгла маса: Електронният документ и електронният подпис: инструменти за добро управление и прозрачна администрация
 
На 6 април 2004 г. Центърът за изследване на демокрацията и Коалиция 2000 организираха дискусия за практическото приложение на правната уредба на електронните документи и електронните подписи.

Дискусията имаше за цел да подпомогне и стимулира практическото приложение на правната уредба на електронните документи и електронните подписи, като постави на обсъждане възможностите, които новите информационни технологии предоставят за повишаване на ефективността и ограничаване на корупцията в работата на администрацията и при предоставянето на обществени услуги.

Участие в нея взеха широк кръг представители на държавни институции от законодателната, изпълнителната и съдебната власт, експерти, работещи в областта на информационните технологии, представители на чуждестранни и международни организации, на бизнеса, дипломати и журналисти.

На кръглата маса беше представена книгата „Електронният документ и електронният подпис. Правен режим”, подготвена от работна група на Центъра за изследване на демокрацията, изготвила законопроекта за електронния документ и електронния подпис и участвала в подготовката на подзаконовите нормативни актове. Изданието включва обстоен коментар по текстовете на Закона за електронния документ и електронния подпис, по-важните международни актове, чуждо законодателство и преглед на българските инициативи по тази проблематика.

Програма на кръглата маса и изказвания на участниците
Резюме на дискусията
Дискусионен форум: Приложение на електронния подпис в публичната сфера: първи стъпки и предизвикателства
Закон за електронния документ и електронния подпис
Електронният документ и електронният подпис. Правен режим
Медиите за събитието
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ