Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Семинар: Значението на свободата на словото и медиите в борбата с корупцията
 
Центърът за изследване на демокрацията със съдействието на Посолството на Кралство Норвегия в България организира семинар за ролята на медиите за противодействие на корупцията на 22 и 23 октомври 2003 г. Български и норвежки разследващи журналисти и медийни специалисти обсъдиха ролята на разследващата журналистика за разкриване на особено тежки случаи на корупция, както и правото на достъп до информация.

Специален гост на семинара беше г-жа Ева Жоли - разследващ магистрат, която в последните единайсет години е водила най-големите публични разследвания във Франция. След семинара тя изнесе лекция на тема "Парижката декларация: новият международен дневен ред в борбата срещу корупцията". Г-жа Жоли е инициатор на декларацията, която призовава към противодействие на корупцията по високите етажи на властта във всяка държава. Документът, предлагащ мерки за предотвратяване на тежките форми на корупция и за по-ефективно разследване, е подкрепен от 25 личности от цял свят, известни с усилията си в борбата срещу корупцията и нарушаването на човешките права.

Програма на семинара
Резюме на дискусията (PDF, 166 kb)

Медиите за семинара
Снимки от семинара
Публична лекция на Ева Жоли: Парижката декларация: новият международен ред в борбата с корупцията
Текст на Парижката декларация
"Противодействие на корупцията в България: ролята на съдебната власт и на правоприлагащите органи" - кръгла маса с участието на Ева Жоли, 18 октомври, 2002 г.
Биография на Ева Жоли
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ