Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Първо заседание на работната група за изработване на нормативната уредба за приемането и издаването на електронни документи, подписани с универсален електронен подпис в съдебната система
 
С решение № 771 на Министерския съвет от 6 ноември 2003 г. беше създадена междуведомствена експертна група, която да изработи нормативната уредба за приемането и издаването на електронни документи, подписани с универсален електронен подпис в съдебната система. В работната група са включени експерти от Министерския съвет, Комисията за регулиране на съобщенията и министерствата на правосъдието, на вътрешните работи и на отбраната и представители на органите на съдебната власт. С оглед на опита и активния принос на Центъра за изследване на демокрацията при разработването на Закона за електронния документ и електронния подпис за участие в групата беше поканена и д-р Мария Йорданова, директор на Правната програма на Центъра.

На 10 март 2004 г. се състоя първото заседание на работната група, на което бе взето решение да се изготви концепция за необходимите законодателни мерки за уреждане приемането и издаването на електронни документи, подписани с универсален електронен подпис, в съдебната система съгласно чл. 41, ал. 2 от Закона за електронния документ и електронния подпис, която да бъде обсъдена на следващото заседание.
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ