Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Кръгла маса по прилагането на Закона за обществени поръчки
 
На 22 декември 2003 година бе официално открита дискусионна кръгла маса “Създаване на национална стандартизирана документация и добри практики по прилагането на Закона за обществени поръчки. Възможности за електронен обмен на документация и възлагане на обществени поръчки по електронен път. Подзаконовата нормативна база по прилагането на новия ЗОП.”

Кръглата маса бе организирана от проект “Инициатива отворено управление” към ААМР, Агенцията за малки и средни предприятия към Министерския съвет и Българска стопанска камара.

За участие в дискусията бяха поканени представители на водещи бизнес–асоциации, специалистите информационни технологии от министерствата, депутатите от Комисията по икономическа политика и Правната комисия на 39 – то Народно събрание, представители на Министерския съвет.

Основната цел на дискусията бе постигането на по–голяма прозрачност и ефективен достъп до информацията, свързана с възлагането и договорите за обществени поръчки.

Проект “Инициатива отворено управление” е финансиран със средства на Американската агенция за международно развитие и се реализира в България от международната консултантска фирма DPK Consulting със седалище във Сан Франциско,САЩ. Проектът ще подпомага държавните институции в България в стремежът им за постигане на по-голяма прозрачност, отчетност и ефективност в дейността им. Основни партньори на проекта от страна на българското правителство са СП, АДФК и Дирекцията по “Обществени поръчки” към Министерски Съвет.

Проектът активно подпомага и развитието на гражданското общество в България и усилията на Коалиция 2000 за изработване на механизми за прозрачност и контрол върху дейността на държавните институции.
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ