Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Разследващи журналисти създадоха секция към СБЖ
 
На сбирка в Съюза на българските журналисти в сряда журналисти от различни медии учредиха секция на разследващите журналисти към СБЖ.
Управителният съвет на СБЖ в последно време неведнъж обсъжда възможността да се възстанови работата на различни секции към професионалния съюз, заяви председателят на УС Милен Вълков. Идеята за секция на разследващи журналисти идва от факта, че именно тези журналисти стават най-често жертва на съдебни преследвания, натиск и дори уволнения. Секцията, от една страна, ще се опита да обедини и изгради солидарност между тях, а от друга - да бъде в помощ на изпаднали в беда журналисти. За председател на секцията бе избрана Милена Димитрова - доскоро журналисти от в. "168 часа".
Поздравление за учрезяването на секцията поднесе председателката на Асоциацията на разследващите журналисти Зоя Димитрова.
Директорът на Центъра за развитие на медиите Огнян Златев каза, че България е водеща в региона по ниво на разследваща журналистика. Той заяви, че центърът ще си сътрудничи активно с новата секция към СБЖ.
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ