Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Коалиция 2000 подготвя издаването на сборници с антикорупционни текстове
 
На 27 октомври 1998 г. в Центъра за изследване на демокрацията се състоя заседание на редакционната колегия за издаване на сборници с антикорупционни текстове като част от инициативата Коалиция 2000 за борба с корупцията в българското общество. Заседанието, на което присъстваха представители на Асоциация "Аксес", на Информационния и документационен център на Съвета на Европа, на Центъра за изследване на демокрацията и на Центъра за икономическо развитие, обсъди формата на антикорупционните христоматии. Бе взето решение всеки от сборниците да започва с дълъг увод, който да описва състоянието на проблема в България. Участниците в заседанието се съгласиха, че максималният обем на сборниците не трябва да бъде по-голям от 150 печатни страници.

Подробно бе обсъдена и идеята на асоциация "Аксес" за издаването на т.нар. наръчник на местния избраник, който да бъде разпространяван по време на предизборната кампания за местни органи на властта през 1999 г. Предложено бе в наръчника да има конкретни антикорупционни текстове.

Участниците в заседанието единодушно решиха редакцията на антикорупционните христоматии да бъде възложена на Георги Апостолов, координатор в асоциация "Аксес".
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ