Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Заетост сред младежите в област Стара Загора
 
На 12 септември 2018 г. сдружение „Свят без граници“ със съдействието на Центърa за изследване на демокрацията организира в Стара Загора еднодневен работен семинар на тема мерки за младежка заетост. Семинарът събра около 40 заинтересовани лица от Стара Загора и региона в дискусия относно състоянието на младежката заетост. Една от целите на събитието беше да се обсъдят възможности за изграждане на партньорства за укрепване на младежката заетост.

Сред дискутираните по време на събитието теми бяха: ефектите на мерките по Европейската гаранция за младежта сред младежи от ромски произход и други групи младежи в неравностойно положение, район Стара Загора; липсата на мотивация сред младежта за работа в България и тенденцията за търсене на професионална реализация в чужбина; необходимостта от подобряване на партньорствата между бизнеса и държавните институции (напр. Бюрата по труда и образователни институции) в насърчаването на младежката заетост; нуждата от създаване на нови подходи за мотивиране на младежка заетост.

Семинарът се състоя в рамките на инициативата „Подпомагане на достъпа и използването на мерките по програмата Европейска гаранция за младежта в България, Унгария и Румъния.“

Презентация на Лилия Якова, научен сътрудник, Социологическа програма, Център за изследване на демокрацията (Adobe PDF, 579 KB)
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ