Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Коалиция 2000 обяви първите си годишни журналистически награди
 
На 26 февруари 2003 г. Коалиция 2000 обяви първите си годишни журналистически награди за материали, свързани с темата за корупцията и противодействието срещу нея публикувани в печатни издания в страната през 2002 г.
На церемонията в Американския център в София наградите бяха връчени от временно управляващия посолството на САЩ у нас Родерик Мур и от главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов.

Коалиция 2000 учреди годишни награди за материали срещу корупцията, за да стимулира медиите и отделните журналисти към по-голяма активност в разследването на корупцията и в отразяването на мерките и инициативите за нейното изкореняване.
На тържествената церемония в присъствието на представители на Американското посолство в България, депутати, държавни институции, неправителствени организации и представители на медии бяха обявени победителите в конкурса.
От постъпилите над 30 предложения журито отличи за принос в утвърждаването на прозрачност и демократичен контрол в обществото и създаване на гражданска нетърпимост срещу корупцията:

• Красимир Добрев от вестник “Сега” за материала “Държавните предприятия – хранилка и за Новото време” - с първа награда;
• Станимир Въгленов от вестник “24 часа” за материала му “Йордан Цонев печели 250 000 долара в Резово”;
• Румяна Емануилиду, кореспондент на вестник “Дневник” и радио “Свободна Европа” в Бургас за материала “Държавният резерв още си търси парите от Черноморски солници”.

За задълбочено отразяване на дейността на Коалиция 2000 със специална награда бе отличена Алексения Димитрова от вестник “24 часа”.

Конкурсът беше обявен в началото на ноември 2002 г. Журналисти от различни медии в страната се включиха с по един публикуван в печатните или излъчен по електронните медии в България журналистически материал.

Виж медийния отзвук:
Кореспондент на "Дневник" взе награда за разследване на корупция
Заместник посланикът на САЩ Родерик Мур за корупцията
Двама от "24 часа" с награди от Коалиция 2000
Бойко Борисов съгласен с Мур за корупцията
Първи сме и в борбата с корупцията
Ген. Борисов: Случаят с печатницата във Варна се блокира
Данъчни хванали измами за 400 млн. лева
ВСС свали имунитета на следователя, задържан с подкуп
Корупцията е голяма, защото престъпленията не се наказват, според Бойко Борисов
Кой да окошари нашия Капоне?
Ген. Борисов иска полицаи в бордовете
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ