Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Онлайн проучване „TAKEDOWN: идентифициране, превенция и противодействие на престъпните и терористичните мрежи“
 
Инициативата TAKEDOWN, която се осъществява в рамките на Европейския съюз по Програмата за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“, стартира европейско онлайн проучване сред експерти и професионалисти, за да изследва мащабите на организираната престъпност и терористичните мрежи с цел разработване на ефективни и ефикасни решения за сигурност и инструментариум за практикуващи и служители на първа линия. В работата са ангажирани 18 европейски научни, технологични, изследователски, социални и правоохранителни институции, които обединяват усилия и опит, за да идентифицират, предотвратят и противодействат на престъпността и терористичните мрежи.

Каним за участие в изследването експерти и професионалисти (представители на правоприлагащите органи, обучители, социални работници, психолози, представители на неправителствени организации, младежки работници, служители в затворите, специалисти по сигурността и др.), чиято работа е свързана, по един или друг начин, с превенцията и противодействието на организираната престъпност и тероризма.

Изследването отнема само няколко минути. То се състои от общи въпроси, които имат за цел да проучат мнението на участниците относно някои основни характеристики на организираната престъпност и терористичните мрежи. Въпросите не изискват от участниците да разкриват специфична информация за конкретни случаи, събития или лица.

Ще Ви бъдем благодарни, ако отделите от Вашето време и попълните онлайн въпросника, който е преведен на 10 различни езика (може да промените работния език от падащото меню горе вдясно) и е достъпен тук:

ПОПЪЛВАНЕ НА ВЪПРОСНИКА

Ще се радваме, ако имате възможност да изпратите информацията за участие в изследването и на други Ваши колеги.

Ако имате въпроси, моля свържете се с координатора на изследването за Европа проф. Винченцо Руджиеро (v.ruggiero@mdx.ac.uk) или с екипа за провеждане му в България от Центъра за изследване на демокрацията (law@online.bg).

 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ