Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
Семинар на тема "Възможности за установяване на институции от типа омбудсман на местно ниво в България. Опит и перспективи"
 
На 20 ноември 2002 г. Фондация “Фридрих Еберт”, Асоциация на общините в България и Центърът за изследване на демокрацията организираха еднодневен семинар на тема "Възможности за установяване на институции от типа омбудсман на местно ниво в България. Опит и перспективи".

На семинара беше представено сравнителноправно изследване за установяването на институцията “Омбудсман”, принципи в установяването, дейността и финансирането на институциите от типа на омбудсмана, опита на институциите от типа на омбудсмана на местно ниво в България, както и резултатите от първата фокус-група за степента на информираност и отношението на гражданите към институцията омбудсман в община “Столична”. Беше предложена и одобрена декларация в подкрепа на установяването на институцията “омбудсман” на общинско ниво.
Семинарът беше открит от г-н Владислав Славов – Председател на Върховния административен съд, г-н Арнолд Вемхьорнер – Директор на Фондация “Фридрих Еберт” и д-р Мария Йорданова – Директор на Правната програма на Центъра за изследване на демокрацията.
В семинара участваха Антоанета Цонева – обществен посредник на Столична община, Христо Орманджиев – Антикорупционен посредник на община Велико Търново, Ренета Стефанова, омбудсман в община Разград, Юлка Бойкова, омбудсман в община Лозница и Георги Милков – Ръководител, проект за омбудсман, община Завет.
Д-р Живка Дамянова – координатор на Коалиция 2000, изнесе доклад на тема "Омбудсман на местно ниво - механизъм за противодействие на корупцията. Опитът на Коалиция 2000".

Виж програмата на семинара и изказванията на участниците
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ