Начало Карта на страницата За контакти Switch to English
www.csd.bg
Quick search
 
CSD.bg
 
 
"Transparency International" публикува годишните си корупционни индекси
 
На 28 август 2002 г. "Transparency International" публикува годишните си корупционни индекси. Тази година България заема 45 място с корупционен индекс 4, като страната ни е с 2 места по-нагоре от миналата година в класацията на международната организация. Виж резултатите от проучването.
В изследването са включени 102 държави, подредени в зависимост от степента, в която се възприема, че съществува корупция сред държавните служители и политици. Корупционният индекс на Transparency International е комплексен и е базиран на 15 отделни проучвания и изследвания на девет независими институции и организации, проведени сред представителите на бизнессредите и анализатори от отделни страни, както и на проучванията на общественото мнение.
Според данните на "Transparency International" за 2002 година, корупцията се оценява като най-голяма в Бангладеш, Нигерия, Парагвай, Мадагаскар, Ангола, Индонезия и Кения, където стойността на индекса е под 2. Резултат по-висок от 9, който се тълкува като много ниска степен на корупция, е присъщ предимно на богати държави като Финландия, Дания, Нова Зеландия, Исландия, Сингапур и Швеция.
 
CSD.bg
 
E-mail this page to a friend Начало | Карта на сайта | Прати като линк | Условия | Обяви | RSS фийд Горе     
   © Център за изследване на демокрацията. © designed by NZ